2015/05/24

Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy

Po obiedzie przyszła pora na deser, który przygotowałam wcześniej. Banany, truskawki, miód i owocowe crunchy to sekret tego pysznego deseru; orzeźwiający, owocowy, delikatny i chrupiący. Dzięki zakupom zrobionym w CABAS.pl miałam pod ręką musli owocowe crunchy z dodatkiem wiśni i malin, które w połączeniu z sorbetem były doskonale wyczuwalne w smaku.



Sorbet bananowo-truskawkowy z miodem i owocowym crunchy

Składniki:


Przygotowanie:
  • Ułatwiłam sobie zadanie, bo miałam zamrożoną porcję owoców, Wy możecie użyć świeżych, ale czas mrożenia przedłuży się.
  • Do kielichowego blendera wrzucamy kawałki banana, truskawek, dodajemy miód i miksujemy na gładką masę.
  • Przekładamy do miski i wkładamy do zamrażarki, co jakiś czas zaglądamy i mieszamy, powtarzamy czynność kilka razy.
  • Sorbet przekładamy do małych miseczek i posypujemy owocowym crunchy.


2 komentarze: