2015/06/17

Surówka z młodej kapusty z truskawkami

Pomysłów na owocowe przepisy wciąż mam sporo w głowie, dzisiaj zrobiłam surówkę z młodej kapusty, którą w większości wykorzystałam do jarzynowej. Kilka truskawek, chrupiąca cukinia i rzodkiewki z marchewką sprawiły, że surówka bardzo mi smakowała, głównie za sprawą soczystych i słodkich truskawek, które w połączeniu z octem balsamicznym i oliwą nadały całości słodyczy. 

Do dzisiejszego przepisu polecam ocet balsamiczny BIO, ekologiczny, który dostępny jest Sklepie ekologicznym Naturalna i Zdrowa żywność Dr Pelc Znajdziecie tam ponad 400 produktów z całego świata, w atrakcyjnych cenach. W ofercie dostępne: 

  • produkty do sushi, 
  • sól i kasze z całego świata, 
  • kaszki dla dzieci, 
  • suszone i liofilizowane owoce, 
  • konopia siewna, 
  • pestki, ziarna, nasiona, mąki ekologiczne,
  • orzechy
  • mąka ekologiczna
  • naturalne przyprawy ekologiczne
  • płatki drożdżowe
  • płatki śniadaniowe fitness
  • makarony, octy i oleje 



Surówka z młodej kapusty z truskawkami

Składniki:
Przygotowanie:
  • Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski.
  • Rzodkiewki i cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
  • Z marchewki wycinamy wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw, a truskawki kroimy w ósemki, dodajemy do pozostałych składników.
  • Z octu balsamicznego i oliwy z oliwek przygotowujemy dressing, polewamy sałatkę.

Nowalijki w kuchni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz