2015/01/25

Bezmięsny obiad w 10 minut

Kasze, moja wielka miłość, mogę jeść bardzo często. Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na obiad, bardzo syty, ale bezmięsny.


Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą

Składniki:
  • 2 garście szpinaku baby
  • 1/2 brokuła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej, prażonej
  • 2 łyżki ricotty
  • oliwa
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
  • Na oliwie obsmażamy czosnek pokrojony na plasterki, po chwili dodajemy brokuła podzielonego na małe różyczki. Podsmażamy, aż będą miękkie.
  • Do czosnku z brokułami dodajemy szpinak, as gdy zmienjszy swą objętość wsypujemy kaszę, całość mieszamy, doprawiamy do smaku.
  • Podajemy z ricottą na wierzchu.
Zima  we Włoszech Niskokaloryczny styczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz