2014/08/08

Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki


Składniki: 
  • torebka ryżu pełnoziarnistego Uncle Ben's 
  • duża cukinia 
  • 4 ząbki czosnku 
  • cebula 
  • natka pietruszki 
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 
  • przyprawa Specialite suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis 
  • sól i pieprz cayenne 

Przygotowanie: 
  • Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. 
  • Do garnka wlewamy oliwę, dodajemy umytą i pokrojoną w księżyce cukinię, plasterki czosnku i cebuli, całość smażymy, aż cukinia będzie al dente. Dodajemy ugotowany ryż, Specialite i doprawiamy, mieszamy dokładnie. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu.


1 komentarz: